Save the planet ! Save yourself !

Kurk of schroefdop ?

Wat de sluitingen voor wijnen betreft zijn de meningen verdeeld. Persoonlijk zijn wij “VOOR” kurk, wat niet wil zeggen dat “schroefdop” een slechte sluiting is voor wijn, maar kurk(*) is een natuurproduct dat van zichzelf vergaat. Schroefdoppen echter worden door fabrieken geproduceerd en moeten ook weer door fabrieken gerecycleerd worden, wat dus voor zeer veel “Co2”uitstoot zorgt.

25x meer dan voor het produceren van kurk !!! (en dit volgens een onderzoek van het grootste auditbureau ter wereld “Price Waterhouse Coopers”. Omdat we met zijn allen “iets” moeten doen om onze aarde leefbaar te houden vragen wij dan ook om zeker al uw schroefdoppen in de PMD-zak te werpen en om de lege flessen in de glasbol te deponeren. Alle beetjes helpen!                                                    

Vergeet ook niet dat voor duizenden (vooral arme) families, de kurkindustrie de enige bron van inkomsten is en dat een kurkboom niet moet worden gekapt om kurk te oogsten. De bomen worden tot 200 jaar oud en zorgen juist voor het verwerken van Co2 en produceren zuurstof in de plaats!

(*) http://en.wikipedia.org/wiki/Cork_(material)

(*) http://www.corkforest.org/faq_cork_facts.php

(*) http://bricksofwine.com/2012/04/duh-natural-corks-greener-than-synthetics/